Last week Female Ward
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
07 Mei 2008 | Malawi, Namitete
De laatste week op de female is ook weer van start gegaan en ik heb weer veel gezien en meegemaakt!
Afgelopen weekend zijn we lekker 'thuis' gebleven en hebben we echt niks gedaan! Het was ontzettend mooi weer en er zit weer een mooi laagje bruin op m'n huid!:D
De veranda heeft plaatsgemaakt voor hangstoelen en handdoeken om op te liggen.. een heerlijk relax weekend!
Zondagmiddag wilde we om half 3 naar een voetbalwedstijd gaan kijken hier in het dorp. Natuurlijk begon dat niet om half 3, want het is en blijft Afrika!;) Rond 4 uur zijn we er weer heen gelopen en er stonden al wat mannen op het veld!
Voetballers in Nederland zijn echt watjes, want die mannen hier kunnen rennen en staan geen seconde stil! Ze zijn hier ook niet zo gemeen en doen totaal niet aan pingelen! De bal heeft letterlijk alle hoeken van het veld gezien. Schoenen of geen schoenen, de bal gaat even hard naar de andere kant van het veld! Een collega van me kwam nog vragen of ik mee wilde doen, maar dat heb ik vriendelijk afgeslagen! Op m'n slippers een balletje trappen, no thankz!;) Was wel echt leuk om zoiets te zien en het team van Namitete heeft gelukkig gewonnen! Natuurlijk zaten er enthousiast Nederlanders langs de lijn te schreeuwen en iedereen keek raar onze kant op, want iedereen was verder helemaal stil!
Gister zijn Anouk en ik een middag naar de 'Outreach' gegaan. 's Ochtends op de afdeling gewerkt en om 1 uur moesten we klaarstaan. Eerst bij de verkeerde auto gevraagd of we daarmee meemoesten, maar na het nagevraagd te hebben zijn we in een auto gekropen en met de benen in de nek naar een dorpje gereden! Spuiten, bloeddrukmeters, weegschaal, medicijnen.. een hele hoop ging mee!
Toen we aankwamen, stonden er een hele hoop vrouwen te wachten en ik heb denk ik nog nooit zoveel vrouwen gezien bij elkaar! Midden in een typisch Afrikaans dorpje met allerlei hutjes, staat een stenen gebouwtje. Het was een zooitje van jewelste toen we aankwamen en Anouk en ik wisten echt niet wat we moesten doen! We werden buiten neergezet bij rijen van talloze vrouwen. Ik werd achter een weegschaal gezet en er kwamen weet ik hoeveel vrouwen langs die gewogen moesten worden! na mij gingen ze naar de volgende rij en daar stond anouk om de bloeddruk op te meten! Het wegen ging vrij snel en toen mijn rij 'op' was , werd ik mee naar binnen gesleurd en heb ik geleerd hoe ik een baby moet injecteren! Kindjes onder de 5 kregen vaccinaties voor mazelen, tetanes en ze kregen 2 druppels tegen polio. Schreeuwen en huilen moesten ze al toen ze mij zagen, maar toen ik ze een injectie had gegeven was het nog erger!
De dag was echt geweldig en ik heb ook nog meer als 40 zwangere vrouwen een intramusculaire injectie (in de spier) gegeven tegen tetanus.
Wat een dag, wat een dag, maar was een ervaring! Dit wil ik zeker nog een keer doen en ik zal dit echt nooit vergeten!!
Er was bijna geen tijd om foto's te maken, maar die zet ik er ook nog bij!
Volgende week nieuwe start, nieuwe collega's en een nieuwe partner om mee te werken en ik merk dat ik eraan toe ben! Eindelijk weer wat anders, want de collega die we deze week hebben is om het eerlijk te zeggen echt verschrikkelijk! Hij beveelt ons en doet zelf geen kont.
Heel erg leuk om alle reacties te lezen en vind het super dat jullie me volgen!
Heel veel liefs uit een warm Malawi (waar het vanavond heeeeel hard heeft geregent!)
07 Mei 2008 - 20:44
Ben:
Hee :)
Leuk verhaaltje heb je weer, die "Outreach" is ook een ervaring apart! Hoop voor je dat je het nog een keer mee mag maken!
Spreek je snel weer!
(K) -
07 Mei 2008 - 22:22
Hanneke:
Dag Anne
Alweer een prachtig verhaal gelezen van jou
Fijn dat je zoveel mensen kunt helpen.Denk
je nog weleens aan Nederland?En heb je mijn kaart gekregen?Ben zeer benieuwd hoe lang de brief er over doet.Anne het beste met jou en veel groeten aan iedereen.
Tante Hanneke en Ome Jos. -
08 Mei 2008 - 08:58
Kitty:
Hé Anne,
Inderdaad zoals tante Hanneke het zegt alweer een prachtig verhaal! Wat mag je al veel doen tijdens je stage-periode. En op zo'n speciale manier. Klein dorpje, zoveel vrouwen, poeh poeh, begin er maar aan. Echt iets wat we allemaal van de televisie kennen, maar jij maakt het echt mee. Geweldig!!!!
Jij zult het nooit vergeten maar misschien enkele vrouwen ook niet! Goed dat de baby's nu worden ingeent, wat een leed blijft hen en hun ouders bespaard.
Het deed me wel even wat toen ik het van die polio-druppels las...!
Hier gaat alles z'n gangetje. Heerlijk weer, morgen gaan ome Rob en ik naar zee. Maandagmiddag terug, dan zijn de jongens hier om "moederdag" te vieren.
Ook niet verkeerd!!
Joost werkt nu in het MMC Veldhoven bij de neurologen. Leuk ziekenhuis, vind ie.
Laurens heeft het druk voor school, had maar 1 week vakantie. Hij gaat dinsdag de nieuwe auto ophalen in Amersfoort. Leuk klusje voor hem, dat begrijp je.
Verder geen nieuws hier.
Nou Anne, bijna jullie pap en mam en ome Martin en tante Mart op bezoek. Ook iets supers om naar uit te kijken!!!
Geniet van alles en op naar .... de volgende uitdaging.
Groet, ome Rob en tante Kitty. -
08 Mei 2008 - 16:16
Kim:
heej anne,
Zo dat ze een hoop mensen zeg!! Wat word je volgende afdeling?? of weet je dat nog niet.. nou hier is het heel zonnig en warm en helemaal geen regen (gelukkig)probeer ook een beetje bij te kleuren maar het lukt niet helemaal.. vakantie bijna weer erop maar dat vind ik egt niet erg.. Ik hoop dat je volgende afdeling een stuk leuker word als deze!!
veel succes en wacht op het volgende bericht
groetjes XxX kim -
08 Mei 2008 - 20:45
Robina:
nou nog 8 uur dan ben je van die vervelende collega af! Je foto's zijn weer geweldig, lachend met die spuit in je hand!Wat een ervaringen.Groetjes we bellen. XXXXXXx -
09 Mei 2008 - 08:45
Iris:
heey :D,
egt leuk om weer zon verhaal van je te lezen, geweldige ervaring doe je daar op dat zie ik wel haha.. ik hoop dat je nog een keer zoiets mag doen als in die outreach, dat was wel egt leuk.
groetjes (K)(K) -
09 Mei 2008 - 20:51
Karlijn:
Haha stoer verhaal :D
Tjeej zeg jij bent echt zwartepiet aan het worden daar :P Die foto's zijn echt spr!
Xxxx -
10 Mei 2008 - 15:48
Ome Martin:
En nu nog twee weken
We kunnen niet meer wachten. We worden er bijna overspannen van.
Dag schat tot zeer vlug
Ome Martin en Tante Mart
XXXXXXX- hi hi dit zijn er meer sla van jou. -
11 Mei 2008 - 11:42
Tante Mart:
hallo die anne en alle mensen die ik ken hier zit ik weer in een lekkere warm kamertje van ome martin het is hier wel een graad of 25 is voor ik het vergeet lianne van harte met je verjaardag en dat je een speciale dag zult hebben dat zal wel lukken daar he zover weg zul je niet gauw meer meemaken zo een verjaardag om nooit te vergeten en een mooi verhaal voor later nou anne hier is alles nog rustig ze waren net nog allemaal hier maar lonneke is het goed beu nu en de kleine is van harte welkom ik ben van de week mee geweest naar het ziekenhuis en heb de kleine gezien en gehoort als twee druppels onze mark en het was heel bizonder om dat mee te maken zo las ik dat je bij een keizersnee mocht assisteren dat was toch een wonder wat je hebt mmeegemaakt zeker ik hoorde dat je alles op schijft dat is maar goed ook zoveel indrukken moeten toch uit je hoofd zo maak je een erg mooi verslag je schijft erg gemakkelig om te lezen we zijn gistere avond bij jouw thuis geweest om alles door te nemen voor de reis het komt nu echt dichterbij anne ik zit met een vinger te tikken en moet m nog steeds letters zoeken maar voor jou doe ik het graag zo moest ik van de week bij de hema zijn en daar was iete aan het werk en miste je wel maar jullie hebben veel contact samen en dat is toch fijn voor haar o ja ik ben inge aan het leren bloempes te leren plukken ze trekt alleen het kopje er af dus de volgende fase is leren het steelte er bij te plukken zodat het in een wijn glas past en met sindre gaat het ook heel leuk die gaat ook voort met de poppenwagen mee naar buiten zo waren ze alle twee hier dus lekker weer en naar buiten toe alle twee een poppenwagen en daar ging de stoet op weg tot ze het beu waren en daar stond oma met tweekinders twee poppenwagens ja dan zijn de kinderen het belanrijkste de de wagentjes bleven midden op de stoep staan en wij verder naar de vogelkooi bij de bejaarde en op het bankje wat drinken en krentjes eten dat was gezellig en helemaal toen een oudere dame met de poppenwagens aan kwam lopen en zo waren we weer kompleet nou meicsje dit waren wat woorden voor jouw en over een paar dagen komen we eens bij je op bezoek het ga jullie goed vele groetjes voor alle die we kennen maar het meest vanmij voor drie kusjes dag anne .
Tante mart -
11 Mei 2008 - 12:00
Karlijn:
Soooooooow zo'n lange zin heb ik nog nooit gezien ;) haha 24 regels :P -
11 Mei 2008 - 13:20
Jeanne En Geert:
We lezen je verhalen met veel plezier en ook de fotoos zijn erg mooi. Veel plezier op de volgende afdeling.Groetjes uit Breugel. -
13 Mei 2008 - 19:02
Tante Mart :
Anne we zijn wederom oma en opa geworden.
Ditmaal van een kleinzoon genaamd Bjart.
Zoals je wel kunt raden is dit de zoon van Mark en Lonneke.
Geboren op dinsdag 13 mei 2008
Tante mart en Ome Martin
14 Mei 2008 - 10:13
Neef Mark:
He die Anne,
EVen een berichtje uit het zonnige Mierlo-Hout. Het is dan eindelijk zover, we hebben een zoon Bjart. Hij is gisteren geboren (13 mei) om 17.08 uur. Hij woog 3235 gram en is een lekker menneke. Ik begreep dat je het al hebt gehoord, maar dan toch ook even van een trotse vader. Nog heel veel plezier inhet vervolg van je stage en ik blijf alles volgen.
Mark, Lonneke, *, Sindre en Bjart -
14 Mei 2008 - 19:28
Heidi:
Ha die Anne,
Leuk om te lezen, alweer een hele ervaring rijker.
Ja, ik ga ook regelmatig naar het buro toe met onze 3 kindertjes voor spuitjes, gaat er wel heel anders aan toe.
Geen lange rijen met moeders en gillende baby's. 1 moeder (ik) en 1 huilende baby (onze Pieter) Ja, huilen doen ze allemaal als ze een spuitje krijgen.
Heel leuk om te zien jij daar tussen die moeders en kinderen.
Geniet nog maar lekker van je tijd daar, nog even en jullie pap en mam komen op de Thee???
Hier is verder alles goed, inmiddels ook mooi weer en een fijne maar ook warme vakantie achter de rug in Tenerife. We hebben genoten.
Nou we blijven je volgen.
Groetjes, Heidi, Wilko, Janne, Willem en Pieter van de Voort uit Someren-Eind -
17 Mei 2008 - 09:41
Tante Joke:
Hoi Anne
Weer een heel leuk verhaal ,gelukkig maak je ook veel leuke dingen mee ,blijf genieten van alles om je heen !
We hebben een fijne vakantie gehad , maar dat had je al gehoord van Heidi ,we kunnen er weer even tegen !!!!!!!!!!!
Veler groetjes van uit het natte Neder land ( op dit moment)
Tante Joke -
17 Mei 2008 - 12:08
Tante Mies:
zoals je weet is dit niet mijn sterkste kant maar nu dan toch even een paar woordjes uit mierlo. super dat je al als een ervaren zuster op de foto staat met injektienaald.had je de eerste keer ook zo de kriebels of het wel goed ging? je ziet er supergoed uit met een heerlijke malawikleur. geniet van alles wat je meemaakt en veel plezier met je pa en ma en tante mart en ome martien volgende week. we missen je hier en zijn stiekem een beetje jaloers op jou spannende leventje daar, terwijl ons hoogtepunt de afgelopen weken bestond uit het lekkere weer en het zwembad in de tuin, okee wel met de bbq en een borrel. dat lekkere weer is inmiddels ook alweer voorbij dus alles gaat hier zijn gangetje. dikke kussen van de swinkeltjes. -
19 Mei 2008 - 13:59
Ben:
Nog een paar nachtjes dan staat er weer bekend volk bij je op de stoep ;)! Hele fijne dagen toegewenst bij het meer en ik bel je donderdag weer!
Ciao (K),
Ben -
19 Mei 2008 - 18:52
Ome Martin:
En nu nog minder dan een week.
Tot vluggens. -
20 Mei 2008 - 06:30
Hanneke:
Dag Anne
En ben je de dagen al aan het aftellen. Wat zal het fijn zijn om jou Papa en Mama weer te zien.En Tanta Mart en Ome martin natuurlijk.Als er een vogeltje in de buurt is dan ben ik dat en kijk ik stiekum mee.
Ben heeft de 2de Pinsterdag ons verwend met een lekker ijsje.Dat was dus echt heel leuk.Het is een fijne dag geweest.En goed verkocht.En nu een bezorgde Tante.Let je een beetje op je huid de zon is daar echt anders.Onze europese huid kan daar niet echt tegen.Anne het beste met jou en iedereen daar.Fijne dagen met je bezoek.En wij zien het hier wel.
Tante Hanneke en Ome Jos.Riemst -
20 Mei 2008 - 13:47
Ite:
haaai Anniee!!
Wat een gave weekeinden hebben jullie telkens zeg.
Ik had je verhaal al eerder gelezen, maar zie nu ook dat je er nieuwe foto's op gezet hebt. Wat een stoere foto's!!. En wat een lange rij :-O, net of Guus Meeuwis er is ofzo;) hihi
Eergisteren zijn karlijn, ben en ik even langs je "oude" adres geweest, naar je pap's en mam's, was er gezellig!
Je krijgt van mijn papa en mama en Onno de groetjes.
En van mij ook samen met een grote kus
ciao Ite